Muskel- og skeletbesvær (MSB)

Problemer med smerter i muskler og led (muskel- og skeletbesvær) skyldes ikke kun fysiske belastninger. Smerterne kan også påvirkes af det psykiske arbejdsmiljø, f.eks. samarbejde med kollegaer og leder, indflydelse på egen arbejdsdag og om man føler sig stresset.

De traditionelle ergonomiske principper er vigtige. Der skal f.eks. være en god praksis i forhold til forflytninger i social- og sundhedssektoren og på indretningen af skærmarbejdspladser på kontorerne. Det er grundlaget for en god ergonomisk praksis på arbejdspladsen – men de fysiske indsatser kan altså ikke stå alene.

Forskning viser, at der er en sammenhæng mellem muskel- og skeletbesvær, samt faktorer i det psykiske arbejdsmiljø.

Faktor-modellen fra BFA viser, hvilke områder der har en påvirkning på muskel- og skeletbesvær – både positivt og negativt.

Ergonomikonsulenten ser ikke kun på de fysiske omgivelser og indretningen, hvis du har problemer med smerter på arbejdet, men også på om andre faktorer har en indflydelse. Du kan kontakte Ergonomikonsulenten og få råd og vejledning ud fra dit behov. Du kan også læse mere om muskel- og skeletbesvær på arbejdsmiljoweb.dk.

Send en besked til Ergonomikonsulenten

Ergonomikonsulenten

v/aut. Ergoterapeut Heidi Nytofte
Viby Sjælland
hn@ergonomikonsulenten.dk
+45 28 93 03 16

Træffetider

Træffes bedst mandag til fredag kl. 8.30-16. Svarer jeg ikke, så læg en besked og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.

Læs også: Privatlivspolitik