Lav øvelser på kontorarbejdspladsen

Øvelser på kontoret blot få minutter om dagen, har vist sig at have en yderst gavnlig virkning på smerter i nakke og skulder hos de ansatte.

Ømhed og smerter i skuldre og nakke blandt kontoransatte er et udbredt fænomen og de fleste oplever det fra tid til anden, men for nogen kan det udvikle sig til konstante smerter.

Nyere forskning viser, at målrettede øvelser mindsker smerter og ømhed i nakke- og skuldermuskler hos personer, der udfører stillesiddende ensidigt gentaget arbejde, som det at skrive på tastatur og klikke med en mus er.

Det er bare et problem, at det kan være svært at finde tid til at lave øvelser i arbejdstiden eller dyrke motion i fritiden. Der skal børnene hentes, der skal laves mad, lille Peter skal til fodbold, der skal vaskes tøj og gøres rent osv. Vi har som regel rigtigt travlt i hverdagen, og det gør det svært at finde tiden og overskuddet til at dyrke motion og lave øvelser.

Øvelser på kontoret behøver ikke at tage lang tid

Så lidt som 5-10 minutter om dagen med målrettede øvelser har vist sig at have en gavnlig effekt på smerter og ømhed i nakke og skuldre.

Som sidegevinst har du også god mulighed for at få mere energi, øge din koncentration og blive mere effektiv – hele dagen.

Så få indført “pausegymnastik” på arbejdet. Det er rigtigt godt givet ud på den lange bane.

Jeg underviser i Kontor-Yoga, der er effekitve øvelser for dig der arbejder på kontor og sidder mange timer ved en skærm hver dag.

Hvis du gerne vil prøve tre enkle, men effektive øvelser for kontor-kroppen, kan du hente dem lige her.

Hvis du gerne vil vide mere om effektive øvelser, du og dine kollegaer kan lave på kontoret, er du altid velkommen til at kontakte mig. Det nemmeste er, at du booker en afklarende samtale med mig. Så ringer jeg dig op på det aftalte tidspunkt. Det er naturligvis helt uforpligtende.

Send en besked til Ergonomikonsulenten