Jeg er Ergonomikonsulenten

En engageret ergoterapeut der hjælper din virksomhed med at få glade medarbejdere, der får mere fra hånden 

Aut. Ergoterapeut og underviser i kontor-Yoga

Hej. Jeg hedder Heidi. Jeg hjælper din virksomhed skridtet videre til at forebygge problemer med ømme kontormuskler, musearme og spændingshovedpine.  

?

Ved at fokusere på mere bevægelse i arbejdsdagen frem for den gammeldags tankegang med fokus på korrekte arbejdsstillinger, hjælper jeg din virksomhed til at få tilfredse, og ikke mindst mere effektive og produktive medarbejdere. 

Dine medarbejdere får færre sygedage, bedre koncentration og mere energi, når de ikke plages af spændingshovedpine og smerter i muskler og led. 

Mit mål er at nå at forebygge frem for at behandle

Jeg blev autoriseret ergoterapeut i 2008. I mine første år som færdiguddannet arbejdede jeg med at behandle. Behandle skader der ofte var opstået på grund af forkerte og belastende arbejdsstillinger, uhensigtsmæssig indretning, manglende variation og meget andet.  

Jeg elsker mit arbejde med at hjælpe andre mennesker, men tidligere oplevede jeg dog en vis form for utilfredshed, da jeg jævnligt hørte denne kommentar:  

”Hvor ville jeg ønske at jeg havde mødt dig tidligere, så jeg havde lært det her, da jeg var yngre. Så havde jeg måske ikke haft de problemer, jeg har i dag”.  

Lidelser i muskler og led (også kaldet Muskel- og SkeletBesvær/MSB), er det mest udbredte arbejdsrelaterede sundhedsproblem. Faktisk viser en stor undersøgelse i EU, at mere end halvdelen af alle kontoransatte har indberettet et eller flere sundhedsmæssige problemer relateret til MSB.* 

Min vision er at hjælpe dig og dine medarbejdere med at forebygge, at smerterne opstår – og dermed at de udvikler sig til skader på sigt. 

Så mit mål er nu: 

At gøre mit yderste for hjælpe dig til, at forebygge at smerterne (og på sigt skaderne) opstår. 

*) Vil du gerne læse mere om undersøgelsen, kan du dykke ned i denne rapport fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur: Fakta og nøgletal om muskel- og skeletlidelser: udbredelse, omkostninger og demografi i EU (Work_related_MSDs_prevalence_costs_and_demographics_in_EU_summary_DA.pdf) 

Jeg tilbyder din virksomhed målrettede ydelser 

Få en løsning der virker 

Ligesom vi mennesker er forskellige, er virksomheder også forskellige.

Dine medarbejdere har hver deres behov, og din virksomhed har særlige rammer. Det tilsammen betyder, at du får mest ud af en løsning, der er målrettet DIN virksomhed.  

Jeg tilbyder forskellige ydelser, jeg kan tilpasse og målrette din virksomhed, og som dermed hjælper dig og dine medarbejdere til en arbejdsdag uden ømme muskler og led uanset om de arbejder hjemmefra, ude hos dine kunder eller i din virksomhed. 

Det vil sige, at jeg hjælper dig og din virksomhed med at: 

Nedsætte sygefraværet og få gladere og mindre stressede medarbejdere.

Øge dine medarbejderes energi og koncentration, så de kan fokusere på det de arbejder med lige nu.

Bedre trivslen og arbejdsglæden, så dine medarbejdere går ud i verdenen og siger ”Hos os har vi det godt”.

Sammen finder vi den rette vej, så du og dine medarbejdere kan sige:

“Hos os har vi det godt” 

Vi skal kunne klare flere år på arbejdsmarkedet. Ergonomikonsulenten stræber efter at hjælpe virksomheder og dens medarbejdere til et arbejdsliv med flere gode år på arbejdsmarkedet og til en hverdag uden arbejdsrelaterede smerter. 

Det gør jeg ved hjælp af undervisning og vejledning i ergonomi. Ergonomi er vigtig inden for alle arbejdsområder. 

Mit fokusområde er at fremme bevægelse på arbejdspladsen, da al forskning viser, at det mest effektive våben mod at bekæmpe lidelser i muskler og led, er at fremme bevægelse på arbejdspladsen. Det kan omhandle alt lige fra: 

Variation i arbejdsstillinger –

At der er mulighed for at skifte mellem siddende, stående og gående opgaver.

Øvelser –

At dine medarbejdere kender nogle effektive og målrettede øvelser, der gør godt for kontorkroppen.

Indretning –

At der er indrettet på en måde, der fremmer, at dine medarbejdere automatisk får bevæget sig.

Arbejdsrutiner –

At dine medarbejdere indarbejder nogle gode vaner i forhold til tilrettelæggelsen af deres arbejdsdag.

Forebyg ømme kontormuskler

Start rigtigt, når I skal i gang med at forebygge ømme kontor-muskler

Alt for ofte møder jeg udfordringer i diverse kontorlandskaber med ømme kontor-muskler og alt for ofte giver det anledning til en forkert indgangsvinkel på problemet.

Jeg har lavet en minilektion på video. En halv times intensiv vejledning, der hjælper dig godt fra start.

VÆRDIER

Ergonomikonsulenten arbejder altid med disse tre værdier i baghovedet, da jeg mener, at vejen til at din virksomhed når i mål og lykkes, opstår ved hjælp af: 

1: Empati

For at finde frem til din virksomheds behov er empati essentiel, for at kunne se jeres styrker og svagheder, og for at jeg kan sætte mig ind i din virksomheds situation lige nu, så vi i fællesskab kan nå frem til realistiske mål. Jeg tilbyder forskellige ydelser, der hjælper din virksomhed til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen – alt efter jeres udgangspunkt og ønsker. 

2: Forandringsparathed

Der skal forandringer til for at nå i mål. Det er mit ansvar i samarbejde med jer at finde frem til realistiske mål og realistiske forandringer. At finde frem til hvor forandringsparate I er, så I lykkes. Hellere tage små skridt ad gangen, frem for at mislykkes. Alt samarbejde begynder med en afklarende samtale, så du kan finde ud af, hvilken løsning der er bedst for jer lige nu, og om jeg er den rette til at hjælpe jer på vej der til. 

3: Kreativitet

Jeg elsker at finde frem til alternative og kreative løsninger. Løsninger der hjælper din virksomhed og dine medarbejdere til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, med de muligheder I har.

Ergonomikonsulenten hjælper små og mellemstore virksomheder 

Ergonomikonsulenten hjælper dine medarbejdere på kontoret med at blive fri for ømme kontormuskler, spændingshovedpine og musearm, ved hjælp af mere bevægelse i arbejdsdagen. 

Jeg kommer ud til din virksomhed og underviser dine medarbejdere. Jeg har forskellige ydelser, der kan tilpasses, så de er relevante for lige præcis din virksomhed. 

Foretrækker du, at undervisningen foregår online, er der også mulighed for det. Bare kontakt mig, og så finder vi ud af, hvilken løsning der passer bedst til din virksomhed.

Jeg tager altid udgangspunkt i dine og dine medarbejderes behov, for at vi sammen kan finde frem til en løsning, så dine medarbejdere kan sige: 

Hos os har vi det godt”. 

Har du brug for at vide mere, kan du altid booke en tid til en afklarende telefonsamtale. Du kan naturligvis også benytte kontaktformularen nederst på denne side. 

Jeg glæder mig til at høre fra dig. 

Med venlig hilsen Ergonomikonsulenten

Hvis du er i tvivl om, jeg er den rigtige til at hjælpe dig og din virksomhed til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, så book en afklarende samtale med mig, hvor vi sammen drøfter jeres udfordringer, og hvad jeg kan hjælpe jer med. 

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har nogle afklarende spørgsmål