Individuel rådgivning

Rådgivning til dig med særlige behov.

Har du fx udfordringer med smerter i knæ, så du ikke kan stå eller gå særlig meget i løbet af en arbejdsdag, smerter i lænden på grund af graviditet, eller måske får du ofte spændingshovedpine i løbet af arbejdsdagen.

Så kan det være relevant med individuel rådgivning, hvor vi gennemgår dine arbejdsstillinger og arbejdsrutiner.

Individuel rådgivning er relevant, når der er forhindringer på vejen

Vi skal kunne klare mange flere år på arbejdsmarkedet. Det er rigtigt vigtigt, at du tager vare på dig selv, og hjælper dine medarbejdere til at kunne tage vare på sig selv i arbejdstiden.

Det mest effektive våben til at forebygge smerter og skader i vores muskler og led er ved, at du bevæger dig og laver øvelser. Dog kan der nogle gange være nogle forhindringer, der gør det umuligt for en medarbejder, at deltage i at lave øvelser med kollegaerne eller skifte mellem forskellige arbejdsstillinger. Det kan fx være på grund af en skade i knæet, en diskusprolaps, slidgigt osv.

?

Individuel rådgivning kan være vejen til færre smerter

Har du særlige udfordringer på grund af smerter i muskler, sener og led, kan en individuel rådgivning være en god løsning, der formodentlig kan bidrage til en arbejdsdag med færre smerter og dermed en bedre koncentration og øget produktivitet.

Alt efter hvilke udfordringer der er, kan der være forskellige løsningsmodeller. Det kan fx være at:

  • Du har brug for nogle særlige hjælpemidler der kan aflaste og mindske smerter
  • Du har behov for instruktion i nogle effektive øvelser, der virker både forebyggende og symptombehandlende på de områder, hvor du har ondt.
  • Du skal rådgives i at ændre nogle af dine arbejdsrutiner, så du får holdt de rigtige pauser, og arbejder så skånsomt som muligt.

Hør hvad andre siger om Ergonomikonsulentens individuelle rådgivning

Det er super vigtigt for Fagerhult, at Kirsten har fået vejledning til, hvilke øvelser der kan hjælpe hende og indkøb af skammel til aflastning. Hvis Kirsten fungerer bedre, fungerer Fagerhult bedre.

Kirsten: Det bedste har været den nye skammel, der har gjort jeg ikke overstrækker knæet hele dagen, og så jeg nu kan lave venepumpe-øvelser et par gange om dagen på min plads.

Også mine 3 x 10 min inde på briksen, hvor knæet er over hjerte niveau, har været effektivt.

Desuden har tippet, om at vende min stol, så jeg sidder anderledes, været godt for min ryg/lænd – så nu vender jeg min stol, når jeg har været væk fra min plads, så jeg får varieret mine arbejdsstillinger.

Det har været rigtigt fint at få Heidis øvelser tilsendt, som alle jo kan benytte sig af – det handler blot om, at vi alle får gjort det til en vane, at lave disse øvelser i løbet af dagen. Øvelserne er gode til at løse op for en del sammen med vores massage.

Tak for stor hjælp.

Malene og Kirsten

Fagerhult AS

Individuel rådgivning af Ergonomikonsulenten Heidi Nytofte

Kunne du tænke dig at få mere at vide om Individuel rådgivning, så book en afklarende samtale med mig.

Rådgivningen foregår på din arbejdsplads

Ergonomikonsulenten kommer til din arbejdsplads og foretager den individuelle rådgivning.

Den individuelle rådgivning varer som regel en time, hvor jeg foretager en undersøgelse og vurdering af dine arbejdsstillinger, arbejdsrutiner og din arbejdsstation. Har du primært hjemmekontor, vil det være her undersøgelsen og vurderingen foretages.

Undersøgelsen vil bestå delvis af en observation, hvor du arbejder som du er vant til, samt spørgsmål vedrørende eventuelt behandlingsforløb og andre faktorer, der kan have indflydelse på dine udfordringer.

Umiddelbar vurdering foretages med det samme, med eventuelle forslag til ændringer i fx arbejdsstillinger og arbejdsrutiner. Efterfølgende eftersendes en kort opsamling på mail med råd og forslag til eventuelle hjælpemidler og lignende.

Kunne du tænke dig at få mere at vide om Individuel rådgivning, eller aftale en tid, hvor jeg kommer ud til din arbejdsplads så book en afklarende samtale med mig.

Hvis du er i tvivl om, jeg er den rigtige til at hjælpe dig og din virksomhed til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, så book en afklarende samtale med mig, hvor vi sammen drøfter jeres udfordringer, og hvad jeg kan hjælpe jer med. 

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har nogle afklarende spørgsmål

6 + 14 =