Workshop

Få en arbejdsdag med mere bevægelse, og få mere energi og øget koncentration.

Din virksomheds vigtigste våben

Det vigtigste våben til at forebygge ømme kontor-muskler er at sørge for, at alle medarbejdere får bevæget sig i løbet af arbejdsdagen. Jeg kommer ud til din arbejdsplads og hjælper jer godt på vej til at få (endnu) mere bevægelse i arbejdsdagen, så dine medarbejdere har færre ømme muskler, får bedre koncentration, øget energi og i det hele taget et bedre velbefindende.

?

Få glade og produktive medarbejdere

Undersøgelser viser, at det mest effektive våben mod smerter i muskler og led (også kaldet MSB) er:  

Bevægelse

Det er faktisk ikke så vigtigt at kigge på, hvordan du sidder på din stol, men hvor længe du sidder på den. Du skal sørge for, at der mulighed for variation og bevægelse i arbejdsdagen. Så er I rigtigt godt på vej til at forebygge og faktisk også behandle de ømme kontormuskler og dermed have færre sygedage, større produktivitet, øget koncentration og i det hele taget bedre velvære.  

Vil du gerne læse mere kan du med fordel dykke ned i denne rapport fra Det nationale Forskningsenter for Arbejdsmiljø: Praksis- og Evidensbaseret udvikling af anbefalinger i Rådgivning om Muskelskeletbesvær på Arbejdspladsen*

Workshop med Ergonomikonsulenten

Jeg kommer ud til din arbejdsplads og hjælper jer godt på vej til at få (endnu) mere bevægelse i arbejdsdagen. Det er en god kombination af undervisning, praktisk afprøvning og en masse gode idé’er I kan vælge og veksle i mellem.  

Vil du gerne vide mere kan du booke en afklarende samtale med mig.

Får dine medarbejdere bevæget sig nok i løbet af arbejdsdagen? 

Al forskning viser, at det er vigtigt at sørge for at bevæge sig i løbet af dagen. Det giver færre ømme muskler, bedre koncentration, øget energi og i det hele taget et bedre velbefindende.

Hvordan ser jeres kontor ud?

Du har sikkert sørget for at dine medarbejdere har et hæve-/sænkebord, men bruger de det - og bruger de det rigtigt?
I har måske aftalt at gå mere i løbet af arbejdsdagen, fx tage trappen i stedet for elevatoren, holde Walk’n’Talk-møder, gå en tur efter frokost, men bliver det gjort, og hvor ofte?
Der er måske aftalt et fast tidspunkt, hvor I laver øvelser/lege/bevægelser sammen eller hver for sig? Men bliver det udnyttet af alle medarbejdere, eller er det de samme fem hver gang?

Er du i tvivl om I får bevæget jer nok på din arbejdsplads? Er der nogle områder hvor I måske kunne stramme op og gøre noget mere?  

Hvis du er i tvivl om, du kan gøre mere for dine medarbejderes muligheder for bevægelse, så kan du altid booke tid til en afklarende telefonsamtale med Ergonomikonsulenten.

De fleste virksomheder kan forbedre muligheden for bevægelse i løbet af arbejdsdagen

Det er ikke givet, at nogen af dine medarbejdere har problemer med ømme muskler. Derfor vil der stadig, med meget stor sandsynlighed, være fordele ved at se på deres arbejdsrutiner, og om alle får bevæget sig nok. På sigt en god investering i gladere og mere produktive medarbejdere.  

De fleste virksomheder kan forbedre mulighederne for, at deres medarbejdere får bevæget sig mere i løbet af arbejdsdagen, og det behøver heldigvis ikke være svært. Det jeg hjælper virksomheder som din med, er finde frem til lige de måder, der fungerer for jer, så I lettest får skabt mere bevægelse i arbejdsdagen.  

Måske vil I gerne i gang med at lave øvelser? Det kunne fx være Kontor-yoga, der er nogle effektive og målrettede øvelser for kontorkroppen. 

Måske mangler I idé’er til de små pauser og ikke mindst hvordan I husker at holde dem? Eller trænger I til at få lavet nogle små ændringer i jeres indretning, der indbyder til mere bevægelse? 

Den nemmeste måde at komme i gang på er ved engagere og involvere dine medarbejdere. Jeg kommer ud til jer og tager udgangspunkt i jeres arbejdsdag med en workshop, hvor vi i fællesskab finder frem til de løsninger, der passer til dine medarbejdere, din virksomhed og jeres rammer. Ligesom mennesker er forskellige, er din virksomhed også unik og har sit eget behov og muligheder.  

I løbet af workshoppen får I idé’er til hvad I kan gøre her og nu, men også viden om, hvordan I skal arbejde videre efter workshoppen, da nogle løsninger kræver, at I arbejder videre med opfølgninger på, hvordan det går. 

*) Link til PDF med rapport fra Det nationale Forskningsenter for Arbejdsmiljø: Praksis- og Evidensbaseret udvikling af anbefalinger i Rådgivning om Muskelskeletbesvær på Arbejdspladsen (åbner i et nyt vindue)

Hvis du er i tvivl om, jeg er den rigtige til at hjælpe dig og din virksomhed til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, så book en afklarende samtale med mig, hvor vi sammen drøfter jeres udfordringer, og hvad jeg kan hjælpe jer med. 

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har nogle afklarende spørgsmål

8 + 15 =