Workshop: Ergonomi på arbejdspladsen

Ergonomi handler om meget mere end arbejdsstillinger. Fokuser på jeres arbejdsrutiner, og få en arbejdsdag med mere bevægelse, og få mere energi og øget koncentration.

Ergonomi på arbejdspladsen

Det vigtigste våben til at forebygge ømme kontor-muskler er at sørge for, at alle medarbejdere får bevæget sig i løbet af arbejdsdagen.

Jeg kommer ud til din virksomhed og underviser dine medarbejdere i ergonomi på arbejdspladsen, med fokus på hvordan I kan få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, så dine medarbejdere har færre ømme muskler, får bedre koncentration, øget energi og i det hele taget et bedre velbefindende.

?

Ergonomi kan give glade og produktive medarbejdere

Undersøgelser viser, at det mest effektive våben mod smerter i muskler og led (også kaldet MSB) er:  

Bevægelse

Ergonomi på arbejdspladsen handler altså ikke så meget om, hvordan du sidder på din stol, men hvor længe du sidder på den. Du skal sørge for, at der mulighed for variation og bevægelse i arbejdsdagen. Så er I rigtigt godt på vej til at forebygge og faktisk også behandle de ømme kontormuskler og dermed have færre sygedage, få større produktivitet, øget koncentration og i det hele taget bedre velvære.  

Vil du gerne læse mere, kan du med fordel dykke ned i denne rapport fra Det nationale Forskningsenter for Arbejdsmiljø: Praksis- og Evidensbaseret udvikling af anbefalinger i Rådgivning om Muskelskeletbesvær på Arbejdspladsen*

Workshop: Mere bevægelse på arbejdspladsen

Jeg kommer ud til din virksomhed og underviser dine medarbejdere i ergonomi på arbejdspladsen. Så kan I også få bevæget jer (endnu) mere i løbet af arbejdsdagen.

Workshoppen “Ergonomi på arbejdspladsen” er en god kombination af undervisning, praktisk afprøvning og en masse gode idé’er I kan vælge og veksle i mellem. Den foregår i udgangspunktet på din arbejdsplads, men det er også muligt at undervisningen foregår online.

Vil du gerne vide mere kan du booke en afklarende samtale med mig.

Får dine medarbejdere bevæget sig nok i løbet af arbejdsdagen? 

Al forskning viser, at det er vigtigt at sørge for at bevæge sig i løbet af dagen. Det giver færre ømme muskler, bedre koncentration, øget energi og i det hele taget et bedre velbefindende.

Vores krop er skabt til at bevæge sig; ikke til stillesiddende arbejde. Vi bruger omkring halvdelen af vores vågne timer på arbejdet, så det er vigtigt, at der er god mulighed for bevægelse på arbejdspladsen.

Hvordan ser jeres kontor ud?

Du har sikkert sørget for at dine medarbejdere har et hæve-/sænkebord. Men bruger de det – og bruger de det rigtigt?

I har måske aftalt at gå mere i løbet af arbejdsdagen, fx tage trappen i stedet for elevatoren, holde Walk’n’Talk-møder, gå en tur efter frokost. Men bliver det gjort, og hvor ofte?

Der er måske aftalt et fast tidspunkt, hvor I laver øvelser/lege/bevægelser sammen eller hver for sig? Men bliver det udnyttet af alle medarbejdere, eller er det de samme fem hver gang?

Er du i tvivl om I har styr på Ergonomien på jeres arbejdsplads? Er der nogle områder, hvor I måske kunne stramme op og gøre noget mere?  

Hvis du er i tvivl om, du kan gøre mere for dine medarbejderes Ergonomi på arbejdspladsen, så kan du altid booke tid til en afklarende telefonsamtale med Ergonomikonsulenten.

De fleste virksomheder kan forbedre ergonomien på arbejdspladsen

Det er ikke givet, at nogen af dine medarbejdere har problemer med ømme muskler. Derfor vil der stadig, med meget stor sandsynlighed, være fordele ved at se på deres arbejdsrutiner, og om alle får bevæget sig nok. På sigt en god investering i gladere og mere produktive medarbejdere.  

De fleste virksomheder kan forbedre ergonomien på arbejdspladsen, ved forbedre mulighederne for, at deres medarbejdere får bevæget sig mere i løbet af arbejdsdagen. Og det behøver heldigvis ikke være svært.

Det jeg hjælper virksomheder som din med, er finde frem til lige de måder, der fungerer for jer. Så får I lettest styr på hvad ergonomi på arbejdspladsen egengtligt indebærer og dermed skabt mere bevægelse på arbejdspladsen.  

Måske vil I gerne i gang med at lave øvelser? Det kunne fx være Kontor-yoga, der er nogle effektive og målrettede øvelser for kontorkroppen. 

Måske mangler I idé’er til de små pauser og ikke mindst, hvordan I husker at holde dem? Eller trænger I til at få lavet nogle små ændringer i jeres indretning, der indbyder til mere bevægelse? 

Den nemmeste måde at komme i gang på er ved engagere og involvere dine medarbejdere. Jeg kommer ud til jer, og tager udgangspunkt i jeres arbejdsdag. I løbet af en undervisningsseance, finder vi i fællesskab frem til de løsninger, der passer til dine medarbejdere, din virksomhed og jeres rammer. Ligesom mennesker er forskellige, er din virksomhed også unik, og har sit eget behov og muligheder.  

I løbet af undervsningen får I idé’er til, hvad I kan gøre her og nu for at få mere bevægelse på arbejdspladsen, men også viden om, hvordan I skal arbejde videre efterfølgende, da nogle løsninger kræver, at I arbejder videre med opfølgninger på, hvordan det går. 

*) Link til PDF med rapport fra Det nationale Forskningsenter for Arbejdsmiljø: Praksis- og Evidensbaseret udvikling af anbefalinger i Rådgivning om Muskelskeletbesvær på Arbejdspladsen (åbner i et nyt vindue)

Hvis du er i tvivl om, jeg er den rigtige til at hjælpe dig og din virksomhed til at få mere bevægelse på arbejdspladsen, så book en afklarende samtale med mig, hvor vi sammen drøfter jeres udfordringer, og hvad jeg kan hjælpe jer med. 

Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har nogle afklarende spørgsmål

13 + 11 =